10 december, 2015
Pompoensoep met basilicumolie en gepofte amaranth

Benodigdheden :
1 middelgrote pompoenÂ
2 uien
1/2 liter tomatenpassata
1/2 liter kippenbouillon
1 eetlepel boter
200 ml room
voor de olie : 1 bosje basilicumblaadjes en een goede scheut olijfolie. Afkruiden met peper en zout
voor de amaranth : in een hete pan de amaranth laten poffen ( zoals popcorn)
Bereidingswijze :
Uien fijnsnijden en aanstoven in een klontje boter.
Pompoen , al dan niet geschild, in blokjes snijden en met de uien even verder aanstoven.
Bouillon en tomatenpassata toevoegen en laten gaarkoken.
Mix de soep .
Voeg eventueel een beetje room toe.
Versier met de basilicumolie en de gepofte amaranth.
tip : Hol de pompoen uit en serveer de soep in de pompoen, neem eventueel per persoon een klein pompoentje en serveer de soep in het pompoentje in plaats van in een bord!
One thought on “Pompoensoep met basilicumolie en gepofte amaranth”
Proficiat , ziet er prima uit