E-mail: mimi@mimicooks.be
10 december, 2015

Pompoensoep met basilicumolie en gepofte amaranth

Pompoensoep met basilicumolie en gepofte amaranth
Comments: 1

image

Benodigdheden :

1 middelgrote pompoen 

2 uien

1/2 liter tomatenpassata

1/2 liter kippenbouillon

1 eetlepel boter

200 ml room

voor de olie : 1 bosje basilicumblaadjes en een goede scheut olijfolie. Afkruiden met peper en zout

voor de amaranth : in een hete pan de amaranth laten poffen ( zoals popcorn)

Bereidingswijze :

Uien fijnsnijden en aanstoven in een klontje boter.

Pompoen , al dan niet geschild, in blokjes snijden en met de uien even verder aanstoven.

Bouillon en tomatenpassata toevoegen en laten gaarkoken.

Mix de soep .

Voeg eventueel een beetje room toe.

Versier met de basilicumolie en de gepofte amaranth.

tip : Hol de pompoen uit en serveer de soep in de pompoen, neem eventueel per persoon een klein pompoentje en serveer de soep in het pompoentje in plaats van in een bord!

 

 

1 COMMENT

One thought on “Pompoensoep met basilicumolie en gepofte amaranth”

  • Reinhilde Peeters
    december 14, 2015 at 7:55 pm

    Proficiat , ziet er prima uit

Laat een reactie achter bij Reinhilde Peeters Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *