E-mail: mimi@mimicooks.be
6 januari, 2016

Driekoningentaart of frangipannetaart

Driekoningentaart of frangipannetaart
Tags: , , , ,

image

Deze zalige Driekoningentaart is vrij eenvoudig te bereiden , heeft één verschil met een gewone frangipannetaart en dat is de verrassing die je er in stopt. Tegenwoordig is deze verrassing een porseleinen figuurtje maar je kan er ook een amandelboon in stoppen. Diegene die de verrassing, in zijn stuk taart, vindt is de koning van de avond.

Benodigdheden :

2 vellen bladerdeeg

1 eigeel

voor de vulling : 125g zachte boter, 125g kristalsuiker, 125g amandelpoeder, 2 eieren, 1 koffielepel amandelextract.

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Meng voor de vulling alle droge ingrediënten onder elkaar, roer de zachte boter onder het mengsel, doe er één voor één de eieren bij en meng goed, roer als laatste het amandelextract onder de massa.

Leg een bakpapier in een ronde bakvorm .

Leg hierop het eerste vel bladerdeeg en prik er met een vork gaatjes in   ( dit voorkomt dat het bladerdeeg gaat opblazen). Dit vel bladerdeeg mag groter zijn dan de bakvorm.

Breng de vulling in de vorm en verdeel mooi over het bladerdeeg.

Snij uit het tweede vel bladerdeeg een kleinere ronde vorm die juist in de bakvorm past en leg het op de vulling.

Plooi de het deeg van het eerste vel bladerdeeg nu naar binnen over het tweede vel en druk aan.

Prik in het midden van de taart met een mes een gaatje om het vocht van de vulling te laten verdampen

Wil je lijnen in je taart dan trek je met een scherp mes lijnen vanaf het midden van de taart naar de uiteinden.

Neem de eierdooier en strijk het deeg in met een laagje eigeel.

Zet in de voorverwarmde oven, schakel de oven terug op 175°C en bak de taart gedurende 30 á 35 min tot ze mooi goudbruin is.

Ontvorm de taart en laat op een rooster afkoelen.

tip : wie een beetje frisheid aan deze taart wil toevoegen kan de bodem van de taart instrijken met abrikozenconfituur of je kan appelschijfjes bakken en die dan op de bodem leggen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *