E-mail: mimi@mimicooks.be
10 januari, 2016

Niets lekkerder dan zelfgebakken koekjes. Vooral de chocolate chip koekjes zijn onweerstaanbaar.

Niets lekkerder dan zelfgebakken koekjes. Vooral de chocolate chip koekjes zijn onweerstaanbaar.
Tags: ,

image image

Benodigdheden :

voor ongeveer 18 stuks

250g bloem

1/2 tlp baksoda ( bicarbonaat)

1/2 tlp zout

170g gesmolten boter

200g kandijsuiker

100g kristalsuiker

1 eetlp vanille extract

1 ei

1 eidooier

325 g chocolate chips (zie foto) of fijngehakte chocolade

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 170°C.

Klop het hele ei, de eidooier en vanille extract op tot een romige massa.

Roer er de gesmolten boter, de kandijsuiker en kristalsuiker onder.

Roer tot een mooi glad deeg.

Meng bloem, bicarbonaat, zout en chocolade door het deeg.

Leg, met een lepel, hoopjes deeg op een bakpapier op de bakplaat.

Laat voldoende ruimte tussen de hoopjes want het deeg loopt uit tot een platte koek.

Bak 15 tot 17 min in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen op een rooster.

tip : hou enkele chocolate chips over en druk ze op de koekjes als ze uit de oven komen. Je kan ook smarties gebruiken .

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *