E-mail: mimi@mimicooks.be
13 januari, 2016

Niets beter dan een hartverwarmend soepje op een donkere, gure, koude dag. Dit witloofsoepje vraagt zo goed als geen werk en is op 20 min. klaar

Niets beter dan een hartverwarmend soepje op een donkere, gure, koude dag. Dit witloofsoepje vraagt zo goed als geen werk en is op 20 min. klaar
Tags: , ,

image

Witloofsoep met grijze garnaaltjes als garnituur.

Benodigdheden :

1kg witloof

1 liter bouillon naar keuze (neem je blokjes, 2 blokjes per liter)

100 g grijze garnalen (150g als je ongepelde neemt)

peterselie

klontje boter

200ml room

Bereidingswijze :

Snij het hart uit de onderkant van het witloof ( hou je van de bittere smaak van witloof dan hoeft dit niet).

Snij het witloof in grote stukken.

Smelt een klontje boter in een kookpan, stoof het witloof kort aan en giet er de bouillon op.

Laat een 10 tal minuten koken.

Voeg de room toe.

Mix de soep.

Breng de soep in een soepbord en strooi er de garnalen in (of leg de garnalen in een rauw blaadje witloof zoals op de foto) bestrooi met fijngehakte peterselie.

tip : Voor een dikkere soep gebruik je meer witloof of minder water.

Voor een magere versie van de soep, stoof je het witloof niet aan in boter maar zet je het witloof samen met

de bouillon op het vuur, gebruik voor het afwerken van de soep light room (5%vetgehalte) in plaats van volle

room (40% vergehalte)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *