E-mail: mimi@mimicooks.be
27 januari, 2016

Garnaalkroketten mijn favoriete kroket. Zelden kan je ze lekker kopen en daarom maak ik ze ook het liefst zelf.

Garnaalkroketten mijn favoriete kroket. Zelden kan je ze lekker kopen en daarom maak ik ze ook het liefst zelf.
Comments: 2
Tags: ,

image 

Benodigdheden :

Het vraagt wel wat extra werk maar het loont echt de moeite als je de garnaaltjes zelf pelt. De pellen kook ik dan in de melk die nodig is om de roux te maken en dat geeft zoveel meer smaak.

Voor de garnalenmelk :

1/2 kg ongepelde garnalen

5 dl melk

10 peperbolletjes

1 blaadje laurier

Voor de garnaalkroketten :

100g boter

100g bloem

4,5 dl garnalenmelk

10g geweekte gelatine ( leg de gelatineblaadjes in een ruime hoeveelheid water om te weken, bij gebruik , de gelatineblaadjes uit het water halen en het water er goed uitknijpen)

pezomus

2 eidooiers

80 ml room

200g garnalen ( de overige garnalen kan je bij de gebakken kroketten serveren)

Voor het paneren :

150 g bloem

4 eieren

scheutje olie

pezo

paneermeel

Bereidingswijze :

Pel de garnalen.

Maak de garnalenmelk door de pellen van de garnalen, de melk, peperbolletjes en laurier, ongeveer 20 minuten te koken.

Giet de garnalenmelk door een zeef.

Smelt de boter en roer er de bloem goed door.

Voeg, terwijl je goed roert, beetje bij beetje de garnalenmelk bij de massa. Roer stevig.

Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

Zet van het vuur en voeg de geweekte gelatine bij de massa en roer goed door.

Meng de room met de eieren en voeg al roerend bij de massa.

Roer er de garnalen onder.

Je hebt nu een hele stevige massa, proef of je eventueel nog moet bijkruiden .

Leg op een houten plank een plastiekfolie en stort de massa erop.

Spreid de massa gelijkmatig uit tot een dikte van ongeveer 3 cm en laat  afkoelen.

Snij de massa, nadat deze goed is afgekoeld, in stukken. Je kan nu de vorm van je kroketten kiezen, kleine bolletjes of grotere opgerold of vierkant,…

Voor het paneren van de kroketten neem je 3 schalen.

Schaal 1 : bloem

Schaal 2 : de eieren klutsen, mengen met een scheutje olie en peper en zout toevoegen.

Schaal 3 : paneermeel

Haal nu eerst de garnaalkroketten door de bloem, dan door het eiermengsel en dan door het paneermeel.

Bak de garnaalkroketten in de frituurpan op 180°C.

Serveer met een gemengde sla, gefrituurde peterselie en een citroentje.

tip : heb je kroketten over, vries ze gerust in.

 

 

 

2 COMMENTS

2 thoughts on “Garnaalkroketten mijn favoriete kroket. Zelden kan je ze lekker kopen en daarom maak ik ze ook het liefst zelf.”

  • Nadine
    januari 31, 2016 at 12:57 pm

    Dat ga ik zeker eens proberen want dat zijn ook mijn favoriete kroketten. Lekker!

    • februari 2, 2016 at 12:34 pm

      Zeker doen Nadinneke! Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *