E-mail: mimi@mimicooks.be
31 januari, 2016

Ook gek op chocolade? Bak dan snel deze overheerlijk chocoladetaart !

Ook gek op chocolade? Bak dan snel deze overheerlijk chocoladetaart !
Tags: , ,

image

Chocoladetaart

Benodigdheden :

250g pure chocolade ( of melkchocolade)

80g kristalsuiker

80g boter

3 eieren

50g zefrijzende bloem

bereidingswijze :

Vet een bakvorm in (22cm doorsnede) Ik neem een springvorm dat is makkelijker om de taart na het bakken te ontvormen.

Verwarm de oven voor op 180°C

Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de boter au bain-marie.

Laat het mengsel afkoelen.

Splits de eieren.

Klop de eidooiers en de suiker goed op , met mixer , tot de massa bijna wit is.

Voeg de bloem toe aan het eiermengsel en roer goed door.

Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed door.

Klop het eiwit goed stijf en roer voorzichtig onder de massa.

Giet het mengsel in de ingevette bakvorm en bak gedurende ongeveer 20 minuten.  ( wil je de taart goed doorbakken laat dan nog enkele minuten langer in de oven staan)

Laat de taart afkoelen voor je hem uit de bakvorm haalt.

Versier de taart bijvoorbeeld met schilfers witte chocolade, chocoladeparels, spuit eventueel gesmolten chocolade op een bakpapiertje , laat opstijven in de diepvriezer en zet op de taart.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *