E-mail: mimi@mimicooks.be
5 maart, 2016

Ook gek van de japanse keuken? Maak zelf Japanse dumplings, gevuld met een hartige mix van gehakt, kortom ” GYOZA’S”.

Ook gek van de japanse keuken? Maak zelf Japanse dumplings, gevuld met een hartige mix van gehakt, kortom ” GYOZA’S”.
Tags: , ,

image

Benodigdheden :

Voor 40 dumplings :

40 deegvelletjes voor dumplings of gyoza

350g gehakt ( gemengd, kip, ….)

1 ei

2 koffielepels sake ( japanse rijstwijn) of gewone wijn

2 koffielepels mirin ( japanse kookwijn) of gewone wijn

1 eetlepel sojasaus

2 lente- uitjes gesneden

2 theelepels fijngesneden gemberwortel

50g fijngesneden witte- of chinese kool

Bereidingswijze :

Meng alle ingrediënten door elkaar.

Leg een hoopje gehakt op een deegvelletje en plooi dicht.

imageimage

Verhit 2 eetlepel zonnebloemolie in een ruime pan.

Bak hierin de dumplings tot de onderkant mooi bruin is ( 3 à 5 min)

Voeg 120 ml water toe, doe een deksel op de pan en laat ongeveer 5 min koken .

Dien op op een laagje hoisin saus ( te verkrijgen bij de oosterse producten)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *