E-mail: mimi@mimicooks.be
11 maart, 2016

“Bagels” de super lekkere ronde broodjes met in het midden een gaatje. De meest klassieke is de bagel met roomkaas, gerookte zalm en gesnipperde ui, maar je kan ze met ontelbaar andere dingen beleggen.

“Bagels” de super lekkere ronde broodjes met in het midden een gaatje. De meest klassieke is de bagel met roomkaas, gerookte zalm en gesnipperde ui, maar je kan ze met ontelbaar andere dingen beleggen.
Tags: ,

image

Benodigdheden :

voor 12 bagels :

500g bloem ( voor meergrane bagels, meergrane meel)

1 eetlepel droge korrelgist

350ml warm water

3 eetlepels suiker

1/2 eetlepel zout

3 liter water

1 eetlepel suiker

1/2 eetlepel zout

Bereidingswijze :

Meng 250g bloem met de eetlepel gist.

Voeg het warme water de suiker en het zout toe en meng goed tot een glad deeg. ( gebruik eventueel een mixer).

Voeg de resterende 250g bloem toe en kneed het deeg goed door ( een 10tal minuten) op een met bloem bestoven werkvlak.

Leg een handdoek over het deeg en laat 15min rijzen.

Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en maak er bolletjes van.

image

Duw met een vinger een gat in het midden van de bolletjes en vorm een bagel.

image

Leg terug een handdoek over de bagels en laat 20 min rijzen.

Breng ruim water (ongeveer 3 l ) met 1 eetlepel suiker en 1/2 eetlepel zout aan de kook.

Schakel het vuur iets lager zodat het water niet te hard kookt en breng 3 of 4 bagels in het water.

Verwarm de oven voor op 180°C

Kook de bagels gedurende 4 min, draai ze om en kook nog een 1 min.

Laat de gekookte bagels uitlekken en leg ze op een ingevette bakplaat.

Je kan nu de bagels eventueel bestrooien met maanzaad, sesamzaadjes, …..

Schuif de bakplaten  in de voorverwarmde oven en bak de bagels gedurende 30 min tot ze mooi goudbruin zijn.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *