E-mail: mimi@mimicooks.be
19 maart, 2016

Het Paasweekend komt er aan en dan is het tijd voor een zalige Paasbrunch! Hier komt mijn eerste recept maar hou deze week mijn blog goed in het oog om mijn andere lekkere recepten te ontdekken.

Het Paasweekend komt er aan en dan is het tijd voor een zalige Paasbrunch! Hier komt mijn eerste recept maar hou deze week mijn blog goed in het oog om mijn andere lekkere recepten te ontdekken.
Tags: , ,

image

Deze cappuccino van waterkers is een echte aanrader !

Benodigdheden :

2 bosjes waterkers

image

1 liter water

2 bouillonblokjes naar keuze ( kip, rund, groenten)

20g boter

20g bloem

1 potje room (2,5dl)

grijze garnalen

bieslook ( enkele sprietjes voor de afwerking)

1 dl opgeklopte melk of room

Bereidingswijze :

Was de waterkers in ruim water.

Snij de waterkers grof.

Breng de waterkers in kookpot en voeg het water en de bouillon toe.

Breng aan de kook, leg GEEN deksel op de pot, zo voorkom je dat de waterkers bruin wordt.

Laat ongeveer 10 min koken.

Mix de soep en giet door een zeef.

Maak een roux :

Smelt 20g boter

Voeg  20g bloem toe en roer goed .

Voeg telkens een gedeelte soep bij en roer goed door.

Laat 1 min goed doorkoken.

Voeg de room toe en roer goed door de soep.

Sla de slagroom  ( moet nog lopend zijn) of de melk op tot een schuimige massa

Verwarm de wijnglazen door ze even met warm water te spoelen.

Breng de soep in de glazen.

Breng met een lepel de slagroom of de melk op de soep, werk af met een paar grijze garnalen en een paar sprietjes bieslook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *