E-mail: mimi@mimicooks.be
23 maart, 2016

Echt schattig deze gepaneerde kwarteleitjes, een echte blikvanger op je tafel!

Echt schattig deze gepaneerde kwarteleitjes, een echte blikvanger op je tafel!
Tags: , ,

image

Benodigdheden :

1 bakje kwarteleitjes

1 kippenei

panco ( japans broodmeel)

mayonaise

groene kruiden voor de afwerking ( thym, bieslook, peterselie)

pezo

olie

Voor de presentatie :

Satéstokjes

gekleurde rietjes

Iets om de satéstokjes in te prikken ( dik stuk piepschuim, plankje met gaatjes, omgekeerd vergiet, komkommer, ….)

Kunstmos of kunstgras

Bereidingswijze :

Kook de kwarteleitjes. Zet ze op in koud water, breng aan de kook en vanaf het water kookt nog 5 min laten koken.

Maak de satéstokjes klaar door er een gekleurd rietje over te schuiven en op een met mos versierde plank te prikken. Zorg ervoor dat het satéstokje bovenaan uit het rietje komt zo kan je het eitje er gemakkelijker opprikken.

Pel de eitjes.

Kluts een ei en doe er peper en zout bij.

Breng in een ander kommetje de panko.

Breng de kwarteleitjes eerst in het eimengsel en daarna in de panko.

Verhit voldoende olie in een  diep pannetje of gebruik de frituurpan.

Breng de eitjes één voor één in de olie en laat mooi goudbruin bakken  (opgelet! Dit gaat vrij snel)

Zet de eitjes op de satéstokjes en werk af met een toefje mayonaise en een takje groen.

Kan ook koud opgedient worden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *