E-mail: mimi@mimicooks.be
26 maart, 2016

Vogelnestjes als topper voor de brunchtafel!

Vogelnestjes als topper voor de brunchtafel!
Comments: 4
Tags: , ,

image

Benodigdheden :

6 eieren

400g gemengd gehakt

pezomus

paneermeel

frituurolie

1/2 kg champignons

2 sjalotjes

1/2 liter tomatenpasata

1 eetlepel olijfolie

peterselie

Bereidingswijze :

Kook 4 eieren hard ( eieren opzetten in koud water vanaf het kookt 10 minuten laten verder koken)

Champignons schoon borstelen .

Champignons in schijven snijden.

Sjalotjes pellen en fijnsnijden.

Olijfolie verhitten, de gesnipperde sjalot aanstoven , champignons bijvoegen en een tweetal minuten laten stoven. De tomatenpasata toevoegen, afkruiden met peper en zout en een 10tal minuten laten sudderen.

Het gehakt kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

1 ei onder het gehakt mengen.

Verdeel het gehakt in 4, duw het plat, leg op elk deel gehakt een hardgekookt ei en rol het gehakt rond het ei goed aan.

Breng de bol gehakt ( vogelnestjes) eerst in een gekluts eitje en dan in het paneermeel en rol de bol nog eens goed stevig aan .

Je kan de vogelnestjes nu op verschillende manieren klaarmaken:

  1. Breng de vogelnestjes in een vuurvaste schaal en zet ze 5 min op de hoogste stand in de microgolfoven, frituur ze daarna tot ze mooi goudbruin zien.
  2. Bak de vogelnestjes aan in de pan in een klontje boter en gaar ze verder in de oven . (20 min op 180°C)

Indien de tomatensaus te lopend is, binden met een beetje maïzena.

Breng in een schotel een laag tomatensaus, snij de vogelnestjes door en leg op de tomatensaus en versier met peterselie.

Opdienen met brood of puree.

 

 

 

4 COMMENTS

4 thoughts on “Vogelnestjes als topper voor de brunchtafel!”

  • Natascha De Schepper
    april 12, 2016 at 3:17 pm

    Nostalgie ! 🙂 Deze maak ik vanavond voor de eerste keer zelf klaar!
    Ziet er super lekker uit!

    • april 12, 2016 at 6:09 pm

      Veel succes, Natascha! Voor hele kleine eters kan je kwarteleitjes gebruiken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *