E-mail: mimi@mimicooks.be
17 april, 2016

Gratin van spruitjes .

Gratin van spruitjes .
Tags: , , , ,

image

Gratin van spruitjes met ricotta.

Benodigdheden :

300g ricotta

50g fijngeraspte parmezaan

2 eieren

375 ml melk

1 theelp zeezout

peper

20 spruiten

2 theelp tijmblaadjes

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop de ricotta, de eieren, parmezaanse kaas, melk, het zout en de peper op in een kom.

Neem een grote ovenschotel en schenk hier het mengsel in.

Snij de spruitjes in twee en leg ze met de snijkant naar boven in het ricottamengsel.

Strooi de tijmblaadjes over het mengsel.

Zet 45 min in de oven ( of tot de spruitjes gaar zijn).

tip : je kan ook de spruitjes even blancheren ( water aan de kook brengen, spruitjes bijvoegen en terug aan de kook brengen, vanaf het water met de spruitjes kookt, de spruitjes uit het water halen)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *