E-mail: mimi@mimicooks.be
26 april, 2016

Ook zo gek van asperges ? Ik in ieder geval wel ! Daarom deze week enkele asperge gerechten, probeer ze zeker eens uit!

Ook zo gek van asperges ? Ik in ieder geval wel ! Daarom deze week enkele asperge gerechten, probeer ze zeker eens uit!
Tags: ,

image

Met parmezaanse kaas gepaneerde asperges op een roerei.

Benodigdheden :

12 witte asperges

3 eieren

2 eetlepels gemalen parmezaanse kaas

1 eetlepel paneermeel

2 eetlepels bloem

50 ml room

pezo

olijfolie

klontje boter

Bereidingswijze :

Schil de asperges ( leg ze plat op een snijplank en schil met een dunschiller van de top naar beneden, breek het onderste gedeelte af , de asperge zal breken op het punt waar het zachte gedeelte over gaat in het hardere )

Zet een grote pan met gezouten water op het vuur, leg de asperges in de pan en breng aan de kook.

Laat ongeveer 3à5 min( naar gelang de dikte) koken tot de asperges beetgaar zijn.

Haal de asperges uit het water en laat afkoelen.

Neem 3 schalen.

Doe de bloem in 1 schaal.

Breek in 1 schaal 1 ei, kluts goed en voeg peper en zout toe.

Breng in de andere schaal de parmezaanse kaas en het paneermeel.

Haal de asperges één voor één, eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatste door de parmezaan.

Verhit een goede scheut olijfolie in een pan en bak de asperges mooi goudbruin.

Kluts de andere eitjes met peper, zout en de room.

Smelt een klontje boter en bak het eitje al roerend in de pan.

Serveer met enkele plukjes groene kruiden,  blokjes rode paprika en paprikapoeder.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *