E-mail: mimi@mimicooks.be
19 mei, 2016

Dit aspergegerechtje kan je zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren. Hier had ik gekozen voor een stukje vis maar het is ook heerlijk met sint jacobsvruchten of een stukje vlees.

Dit aspergegerechtje kan je zowel als voorgerecht of als hoofdgerecht serveren. Hier had ik gekozen voor een stukje vis maar het is ook heerlijk met sint jacobsvruchten of een stukje vlees.
Tags: , , , ,

Gebakken asperges

Benodigdheden : ( voorgerecht)

Voor de asperges :

12 witte asperges

1 eetlepel citroensap

25g mimolettekaas  (of edammer kaas)

100 ml room

klontje boter

pezomus

Voor de butternutcrème :

1 kleine butternutpompoen

1/4 ui

klontje boter

1/2 liter kippenbouillon ( 1/2 liter water + 1 bouillonblokje)

50 ml room

2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas

peper

Bereidingswijze :

Schil de asperges.

Kook ze beetgaar in water met het citroensap en zout. ( de asperges mogen zeker niet doorgaar zijn daar ze nadien nog gebakken worden.)

Schil de butternut en snij in stukjes.

Snipper de ui en stoof aan in een klontje boter.

Voeg de stukjes butternut toe, zet onder de bouillon en kook gaar.

Verwijder eventueel het teveel aan kookvocht en mix de butternut tot een gladde crème. Werk af met een scheutje room en roer er de parmezaanse kaas onder. Eventueel bijkruiden met peper en zout.

Deze handelingen kan je allemaal enkele uren op voorhand doen, bij een etentje moet je dan alleen de asperges nog afwerken en de butternutcrème kan gewoon opgewarmd worden.

Bak de asperges goudbruin in een klontje boter, kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

Voeg de room en de geraspte mimolette kaas toe en laat even inkoken tot een mooie saus.

Serveer met kort aangebakken sint jacobsvruchten of een stukje gebakken vis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *