E-mail: mimi@mimicooks.be
19 mei, 2016

Eindelijk is het weer zover, de vlier staat in bloei! Tijd om heerlijke vlierbloesemsiroop te maken. Lekker gewoon met water, ook onontbeerlijk in de heerlijk frisse HUGO cocktail.

Eindelijk is het weer zover, de vlier staat in bloei! Tijd om heerlijke vlierbloesemsiroop te maken. Lekker gewoon met water, ook onontbeerlijk in de heerlijk frisse HUGO cocktail.
Tags: , , ,

image

Benodigdheden : voor ongeveer 2 liter

20 bloemschermen (of 40 kleine)

1,5 liter water

1,5 kg suiker

2 citroenen

3 sinaasappels

glazen flessen

Bereidingswijze :

Kook het water met de suiker.

Als alle suiker opgelost is, de bloemschermen bijvoegen, als de siroop terug kookt, het vuur afzetten.

De citroenen en sinaasappels in dikke schijven snijden en bij de siroop voegen.

image

24 u laten trekken met deksel.

Na 24u door een neteldoek gieten en goed uitknijpen.

De siroop nog 2 min koken en in de flessen gieten.

Lekker met water, of in een cocktail. Voor een Hugo cocktail, giet een geutje siroop in een glas, voeg enkele muntblaadjes en stukjes limoen toe, leng aan met een goede scheut witte wijn en spuitwater. Serveer met ijs. Je kan de witte wijn en het water ook vervangen door cava.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *