E-mail: mimi@mimicooks.be
18 juni, 2016

Geitenkaas in brickdeeg. Heb je niet veel tijd, maar wil je wel iets op tafel toveren dat mooi oogt, maak dan snel dit receptje. Hier heb ik het met geitenkaas gemaakt maar het kan ook perfect met camembert

Geitenkaas in brickdeeg. Heb je niet veel tijd, maar wil je wel iets op tafel toveren dat mooi oogt, maak dan snel dit receptje. Hier heb ik het met geitenkaas gemaakt maar het kan ook perfect met camembert
Tags: , ,

image

Benodigdheden :

4 grote schijven geitenkaas ( of 12 kleine)

2 appels

1 rode ui

200g gerookte spekblokjes

olijfolie

4 vellen brickdeeg

honing

pezo

Voor de afwerking kan je je eigen fantasie laten werken. Zelf had ik gekozen voor : plukjes kervel, rode besjes, romanesco en gefrituurde schijfjes gekleurde wortel.

Bereidingswijze :

Schil de appels en snij in julienne ( fijne reepjes )

Pel de ui en snij in fijne schijfjes.

Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak de ui, het spek en de appeltjes.

Bestrijk vier vuurvaste kommetjes met een beetje olijfolie.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg het brickdeeg in de kommetjes, doe er een laag van het spekmengsel in en leg er een schijf geitenkaas op.

Afkruiden met een beetje peper en zout.

Zet de kommetjes in de oven en bak gedurende 7 à 10min tot het brickdeeg mooi goudbruin is gekleurd.

Giet er een lepeltje honing over, werk af en serveer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *