E-mail: mimi@mimicooks.be
3 december, 2016

Speculaas

Speculaas
Tags: , ,

image

Voor diegene die nog snel voor Sinterklaas zelf speculaas willen bakken of gewoon voor de zalige geur in huis. Vanaf het moment dat de avonden langer worden is het tijd om de oven aan te zetten en kilo’s speculaas te bakken. Dus aan de slag, succes verzekerd!

Benodigdheden :

250g bloem

75g boter

150g kandijsuiker

2 koffielepels kaneel

1 kleine koffielepel natriumbicarbonaat

1/2 dl water

Bereidingswijze :

Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi vast deeg.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er figuurtjes uit of duw het in een speculaasvorm.

Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak gedurende 20 min op 175°C.

tip : rol je dun uit dan zijn de speculaasjes krokanter en bak je ze maar 15 min.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *