E-mail: mimi@mimicooks.be
8 januari, 2017

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes
Tags: , , ,

image

Bij veel gerechten heb je eidooiers nodig, maar wat met het eiwit? Zeker niet weggooien! Eiwit blijft zeker nog een dag of twee goed in de koelkast en je kan het zelfs invriezen. En dan … bak je er deze overheerlijke bokkenpootjes mee!

Benodigdheden :

4 eiwitten (120g)

1 koffielepel citroensap

snuifje zout

170 g poedersuiker

200g amandelpoeder

100g pure chocolade

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 150°C.

Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en het citroensap.

Voeg de poedersuiker toe en klop verder tot een mooie blinkende meringue.

Meng het amandelpoeder voorzichtig onder de massa.

Breng het eiwitmengsel in een spuitzak met een grote gekartelde spuitmond.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Spuit staafjes van ongeveer 6 cm.

Bak de koekjes 20 à 25 min in een oven van 150°C.

Smelt de chocolade.

Doop de afgekoelde koekjes aan één of twee zijden in de gesmolten chocolade.

tip 1 :Vervang de poedersuiker door “tagatese”, dit is een zoetmiddel waarmee je uitstekend kan bakken . Je halveert de hoeveelheid suiker, dus in dit geval neem je 85g tagatese.

tip 2 : Smeer een laagje boterroom tussen 2 staafjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *