E-mail: mimi@mimicooks.be
15 januari, 2017

Filodeegtaartjes met gerookte zalm en ricotta

Filodeegtaartjes met gerookte zalm en ricotta
Tags: , , ,

image

Ik maakte deze zalig knapperige fillodeegtaartjes toen ik een high tea serveerde. Het fijne aan dit gerechtje is dat je met weinig inspanning een prachtig resultaat bekomt. Uitproberen maar !

Benodigdheden :

1 pak filodeeg

100g gerookte zalm

250g ricotta

2 lente-uitjes

1 citroen

pezo

20g gesmolten boter

Bereidingswijze :

Snij elk lapje filodeeg in 4.

Smelt de boter.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Smeer 4 kleine lapjes filodeeg in met gesmolten boter en breng in een vormpje. ( ik neem hiervoor een muffinvorm maar je kan ook andere vormjes of ringen gebruiken )

imageimage

Bak de filodeegvormpjes een 15 à 20 min op 200°C.

Neem de filodeegtaartjes uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Schep de ricotta in een kom.

Neem de citroen en ga met een fijne rasp over de schil, rasp alleen het gele van de schil!

Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

Roer de citroenschil en de lente-uiringetjes onder de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

Schep in elk filodeegtaartje een lepel van het ricottamengsel .

Snij de zalm in reepjes en leg op elk taartje enkele zalmreepjes.

Versier met een takje dille of enkele lente-uiringetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *