E-mail: mimi@mimicooks.be
1 mei, 2017

Rabarbertaart met meringue

Rabarbertaart met meringue
Tags: , , ,

image

De lente is weer in het land en dat merk je in de tuin, de rabarber schiet uit de grond en met de friszure stengels kan je weer aan de slag in de heerlijkste gerechten. Een rabarbertaart met meringue is één van die topgerechtjes waarbij het zure van de rabarber en het zoete van de meringue een zalige combinatie geven.

Benodigdheden :

springvorm van ongeveer 24 cm ( ingevet en met bloem bestrooid)

voor het deeg :

200g boter

200g suiker

2 pakjes vanillesuiker

4 eieren

300g zelfrijzende bloem

4 stengels rabarber

voor de meringue :

50g eiwit

30 g suiker

18g water + 70g suiker

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 180°C

Spoel de rabarberstengels even onder water en snij in schijfjes van ongeveer 1/2 cm.

Roer de boter tot room en roer er de suiker en vanillesuiker onder.

Klop de hele eieren één voor één onder het botermengsel.

Roer de bloem onder het mengsel en roer goed tot een glad deeg.

Roer de helft van de rabarberschijfjes onder het deeg.

Giet het deeg in de ingevette springvorm.

Verdeel de rest van de rabarber over het deeg en druk ze zachtjes in het deeg.

Bak gedurende ongeveer 1u in de voorverwarmde oven.

Prik na een uur met een mes in de taart, is de taart goed doorbakken , haal de taart onmiddellijk uit de springvorm en laat afkoelen.

Verhit het water met de suiker tot de suiker gesmolten is.

Klop het eiwit goed stijf met de suiker, giet het hete suikerwater in een straaltje bij de draaiende eiwitten en klop verder tot een koude, stevige, glanzende massa.

Breng het eiwit in een spuitzak en spuit mooie dopjes op de taart. Brand de dopjes bruin met een brander. Als je geen brander hebt zet je de taart even onder de grill tot de dopjes mooi bruin kleuren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *