E-mail: mimi@mimicooks.be
9 augustus, 2017

Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen
Tags: , ,

image

Simpel, super gemakkelijk te bereiden en zalig lekker! Wat is er zaliger dan gewoon met je vrienden aan tafel te blijven zitten terwijl de oven het werk doet. Serveer ze bij een bbq of bij een lekker kipje dat je mee de oven in schuift.

Benodigdheden :

1 grote aardappel per persoon

olijfolie

tijm, rozemarijn

peper, zout

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 200°C.

Spoel de aardappelen.

Maak een overlangse inkeping met een scherp mes.

Schik de aardappelen met de inkeping naar boven, naast elkaar in een ovenschaal.

Besprenkel elke aardappel met olijfolie en strooi er de fijngehakte tijm, rozemarijn, peper en zout over.

Zet de ovenschaal gedurende 5 min in de voorverwarmde oven van 200°C.

Schakel de oven na 5 min, terug naar 150°C en laat Ongeveer een uur verder garen.

Prik in de aardappelen om te zien of ze gaar zijn, indien niet gaar schakel de oven terug iets hoger van temperatuur en laat nog een paar minuten garen.

Je kan de aardappelen natuur serveren of met zure room, opgemaakt met peper, zout en verse kruiden zoals platte of krulpeterselie, bieslook, marjolein, lenteuitjes, ……

image

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *