E-mail: mimi@mimicooks.be
22 december, 2017

Feestelijke Thaise pompoensoep

Feestelijke Thaise pompoensoep
Tags: , ,

image

Zin om eens op een andere manier met pompoen aan de slag te gaan dan de traditionele pompoensoep dan moet je zeker dit recept eens uitproberen! Zelfs diegenen die niet echt weg zijn van pompoensoep gaan hun vingers aflikken dus succes gegarandeerd .

Benodigdheden :

1 eetlepel neutrale olie ( vb zonnebloemolie)

4 eetlepels rode currypasta

200ml kokosmelk

1 l visbouillon

2 eetlepels limoensap

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels lichte bruine suiker

2 sjalotjes

1 groene paprika

1 rood pepertje

400g pompoen

100g spinazie

200g witte vis

Bereidingswijze :

Snijd de sjalotjes en het pepertje (zonder zaadjes) fijn.

Snijd de paprika en de pompoen in kleine blokjes.

Roerbak de rode currypasta in de hete olie.

Voeg de kokosmelk en de visbouillon bij de rode curry.

Voeg de fijngesneden groentjes toe en breng aan de kook.

Voeg de vissaus, de suiker en het limoensap bij de soep en laat 20 min koken.

Voeg de vis toe en laat nog 5 min koken.

Leg in elk soepbord een hoopje fijngesneden spinazie en schep er de hete soep over.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *