E-mail: mimi@mimicooks.be
11 januari, 2018

Oosterse soep met noedels

Oosterse soep met noedels
Tags: , , ,

image

Januari is vooral het moment om met veel groenten aan de slag te gaan. Vandaag, niet veel zin om lang in de keuken te staan, dus snel naar Colruyt om de volgende ingrediënten bij elkaar te sprokkelen voor een zalig lekkere Oosterse soep boordevol verse groentjes.

Benodigdheden :

1 liter kippenbouillon

1 eetlepel lichte bruine suiker

30g geraspte gember

1 rood pepertje

1/2 dl sojasaus

90g  udon noedels

1 paksoy (of 1 chinese kool)

300g sojascheuten

200g shi-take champignons ( of kastanjechampignons)

Bereidingswijze :

Spoel de paksoy ( of de chinese kool ) en snij in reepjes.

Borstel de champignons en snij in schijfjes.

Rasp de gember.

Versnipper het rode pepertje ( wil je geen pikante soep, verwijder dan eerst de zaadjes)

Breek de udon-noedels in 4.

Breng alle ingrediënten in een ruime kookpan en kook gedurende een 10-tal minuten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *