E-mail: mimi@mimicooks.be
16 januari, 2018

Citroenmousse

Citroenmousse
Tags: , , , ,

image

Ik hou persoonlijk heel erg van een mousse als dessert, gewoon om de luchtige structuur. Bij colruyt heb je alle basisingrediƫnten voor handen om direct aan de slag te gaan. Je kan dit dessert op voorhand maken, dus geen stress meer na het hoofdgerecht.

Benodigdheden :

4 eieren

1 citroen

80g suiker

4g gelatine ( blaadjes)

2dl room ( 40% vetgehalte)

2 eetlepels bloemsuiker

1 dl limoncello

Bereidingswijze :

Splits de eieren.

Klop de eidooiers met de suiker op tot een dikke witte massa.

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.

Rasp het geel van de citroenschil.

Pers de citroen uit, verwarm het sap, knijp de gelatineblaadjes uit en los op in het warme citroensap, laat iets afkoelen.

Roer het citroensap onder het eigeelmengsel.

Klop de room op met de bloemsuiker en roer onder het eimengsel.

Roer de limoncello onder het mengsel.

Klop het eiwit goed stijf en schep voorzichtig onder het eimengsel.

Breng de mousse in een spuitzak en spuit in mooie glaasjes.

Werk de mousse voor het opdienen af met pistachenootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *