E-mail: mimi@mimicooks.be
13 maart, 2018

Groene aspergetaart

Groene aspergetaart
Tags: , , , ,

image

De lente hangt in de lucht en dat wil zeggen dat de eerste asperges in de winkel verschijnen. Vandaag de colruyt folder uit de bus gehaald en ook hier vind je verschillende recepten terug met groene asperges. Dus haal als de bliksem die asperges in huis en ga aan de slag!

Ik heb voor deze aspergetaart enkel groene asperges en lente-uitjes genomen, maar je kan ook enkel witte asperges nemen of witte en groene afwisselen.

Benodigdheden :

1 rol bladerdeeg

1 bussel groene asperges

1 bussel lente-uitjes

1 pakje parmaham

1 potje zure room

olijfolie

pezo

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 200°C.

Leg het bladerdeeg met het papier op een bakplaat, prik het bladerdeeg met een vork in, leg een vel bakpapier op het deeg en daarbovenop een ander bakplaat ( om het opblazen van het bladerdeeg te voorkomen) en bak 10min op 200°C.

Verwijder het harde uiteinde van de asperges. Je hoeft groene asperges niet te schillen.

Snij de worteltjes van de lente-uitjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan en bak de asperges en de lente-uitjes kort aan, kruiden met peper en zout.

Haal het bladerdeeg uit de oven, verwijder de bovenste bakplaat en het papier en laat afkoelen.

Smeer de zure room over het bladerdeeg en beleg met de asperges en de lente-uitjes.

Leg in het midden de plakjes ham op de asperges.

Bak een tiental minuten in de oven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *