E-mail: mimi@mimicooks.be
28 maart, 2018

Traaggegaarde lamsbout

Traaggegaarde lamsbout
Tags: , , ,

image

Wat tijdens de Paasdagen zeker niet mag ontbreken is een zalige lamsbout. Wil het toch wel lukken dat de lamsbout deze periode bij Colruyt in actie staat, neem ook ineens boontjes en kroketjes mee en het hoofdgerecht staat al zo goed als op tafel. Het vraagt een beetje voorbereiding maar vanaf de lamsbout in de oven staat en de genodigden arriveren kan je rustig mee aperitieven want buiten het aansnijden en de borden vullen heb je zo goed als geen werk meer.

Benodigdheden :

1 lamsbout van ongeveer 2,5 kg

olijfolie

enkele takjes rozemarijn

6 sjalotjes

1 bol knoflook

pezo

2 dl kalfsfond

50g koude boter

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 150°C.

Pel de sjalotjes en snij in vier.

Wrijf de lamsbout in met olijfolie en een mengeling van fijngehakte rozemarijnnaalden, geperste knoflook, peper en zout.

Maak met de punt van een mes diepe insneden in de lamsbout en steek er telkens een teentje gepelde knoflook in.

Verhit een goede scheut olijfolie in een grote pan en schroei de lamsbout langs alle kanten mooi aan.

Breng de lamsbout in een ingeoliede ovenschaal, voeg de sjalotjes  en de overige ongepelde knoflookteentjes toe en leg de rozemarijntakjes er boven op.

Gaar een 5-tal uur op 150°C.

Haal de lamsbout uit de ovenschaal en laat rusten onder aluminiumfolie terwijl je de saus maakt.

Duw de knoflookteentjes uit de pel en plet ze fijn.

Ontvet de ovenschotel en voeg kalfsfond en look toe, laat even inkoken, haal van het vuur en roer er de koude boter stukje per stukje onder.

Breng op smaak met peper en zout.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *