E-mail: mimi@mimicooks.be
29 maart, 2019

Appeltaart

Appeltaart
Tags: , , , , ,

image

Vlug aan de slag om deze heerlijke appeltaart te bakken! Ik spreek uit ondervinding, deze taart heeft zelfs de kans niet om af te koelen wegens te lekker.

Benodigdheden :

200g boter

200g suiker

2 pakjes vanillesuiker

300g zelfrijzende bloem

4 eieren

sap van 1/2 citroen

1 koffielepel vanillearoma

6 appelen

abrikozenconfituur en bloemsuiker voor de afwerking

Bereidingswijze :

Roer de boter tot room.

Roer er de suiker en vanillesuiker onder.

Klop één voor één de hele eieren onder het boter-suiker mengsel.

Voeg citroensap en vanillearoma toe.

Breng de bloem onder het mengsel en roer tot een glad deeg.

Schil 4 appelen , snij in blokjes en meng onder het deeg.

Breng het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm (23cm)

Schil de overige 2 appelen, snij in 4, verwijder het klokhuis en maak insnijdingen met een scherp mesje op 2mm van elkaar in de bolle kant van ieder vierde appel.

Leg deze stukjes appel in kransvorm op het deeg, met de insnijdingen naar boven. Duw ze lichtjes in het deeg.

Bak de taart gedurende 1 uur op 160-180°C

Prik in de taart en indien het deeg nog niet volledig droog is verleng je de baktijd.

Ontvorm de taart onmiddellijk na het bakken, verwarm een tweetal lepels abrikozenconfituur en bestrijk er de taart mee. Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *