E-mail: mimi@mimicooks.be
16 juni, 2019

Zalm met tahindressing

Zalm met tahindressing
Tags: , ,

 

image

Deze zalmbereiding is een streling voor de tong en je tovert iets op tafel waar je geen uren voor in de keuken moet doorbrengen! Dus aan de slag voor dit heerlijke gerecht!

Benodigdheden :

1 kg zalmfilet met vel

pezo

olijfolie

voor de dressing :

3 eetlepels tahin ( sesampasta)

1 eetlepel acaciahoning

1 teentje look

200g griekse yoghurt

sap van 1/2 citroen

pezo

voor de afwerking :

2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

100g geroosterde gehakte walnoten

pitten van 1 granaatappel

Bereidingswijze :

Verwarm de oven op 200°C.

Leg de zalmfilet met de velkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrooi met zout en zwarte peper uit de molen, besprenkel met de olijfolie en bak de zalm gedurende 15min. op 200°C.

Laat afkoelen

Pel en hak de look.

Meng de Griekse yoghurt met de tahin, de look, het citroensap, de honing en breng op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.

Rooster de walnoten in een droge pan en hak ze grof.

Hak de bladpeterselie.

Haal de pitten uit de granaatappel.

Leg de zalm op een schotel, breng de tahindressing op de zalm en bestrooi met de peterselie, de granaatappelpitten en de geroosterde walnoten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *