E-mail: mimi@mimicooks.be
21 mei, 2020

Tarte tatin van tomaten

Tags: , , , , ,

Deze tarte tatin van tomaten is niet alleen een lust voor het oog maar is ook nog eens zalig lekker en eenvoudig, mits een beetje handigheid, te bereiden. Je kan het serveren als lunch, als avondmaal met een lekker fris slaatje en het staat ook prachtig op een buffet.

Benodigdheden :

7 grote vaste langwerpige tomaten (vb sanmarzano)

1 afgestreken eetlepel boter

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels kristalsuiker

1 eetlepel balsamicoazijn

1 teentje look

1 rol bladerdeeg

enkele takjes tijm

voor het serveren : parmezaanse kaas of feta

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 180°C

Snij de tomaten in de lengte door en verwijder de zaadjes.

Smelt de boter samen met de olijfolie in een ovenvaste bakpan (ik neem er één met 2 oren dat vergemakkelijkt het omdraaien van de taart op het einde)

Strooi de suiker in de vetstof.

Leg de tomaten dicht tegen elkaar in de bakpan, bak 8 tot 10min.

Keer de tomaten en voeg de balsamicoazijn toe. Bak nog eens 5min.

Plet de look en trek de blaadjes van de tijmtakjes, strooi beiden over de tomaten.

Leg het bladerdeeg op de tomaten en vouw het teveel aan de randen in de pan, onder de tomaten.

Bak in een oven van 180°C gedurende 30min.

Laat 5min afkoelen.

Leg een grote serveerschaal op de pan en keer samen om.

Bestrooi de taart met verse tijm, parmezaanse kaas of gebrokkelde feta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *